Kristallnatten 9 november

Ung Vänster stod åter som värd för traditionsenligt högtidlighållande av Kristallnatten den 9 november. Arrangemanget hölls i samarbete med andra organisationer som vill hedra förintelsens offer och som vill kämpa mot intolerans, rasism och främlingsfientlighet.

Nisse Matti, ledamot i Vänsterpartiet Luleås styrelse var en av talarna. Nisse tal i sin helhet publiceras här för den som inte hade möjlighet att delta på arrangemanget. En av arrangörerna var Ung Vänsters Christoffer Hurtig.

Även Christoffers tal finns också att läsa i sin helhet. (Klicka alltså på understruken text: Nisses tal alternativt Christoffers tal)

Sammanfattningsvis var arrangemanget väl besökt och nästa år finns nog anledning att bredda både utbud och storlek på genomförandet. kanske blir det i Kulturens Hus som arrangemanget går av stapeln. Oavsett vilket är alla lika välkomna då som nu.

 

 

Kommentera

Gruppledarens blogg
Radio Röd
Radio Röd!