Senaste nytt

EP-valet går mot final!

EU-valstugan 2014Nu på söndag är det valdag. Vi hoppas att många, många går och röstar för jämlikhet, rättvisa, solidaritet och jämställdhet.

Nu på söndag är det valdag. Vi hoppas att många, många går och röstar för jämlikhet, rättvisa, solidaritet och jämställdhet.

Val till Europaparlamentet hålls vart 5:e år och i år toppas Vänsterpartiets lista av Malin Björk. Från Norrbotten har vi tre kandidater, Nina Berggård, Christina Snell Lumio och Katarina Burman. Dessa på plats 18, 27 och 38.

Vår valrörelse rullar på och under vardagar  finns möjlighet att besöka valstugan kl 11-13, 15-17.30. På lördag har valstugan öppet kl 11-15. Bilden till höger är tagen vid vår valstuga och det är Hans Pettersson och Bertil Bartholdson som vid fotograferingsögonblicket var valstugevärdar.

En av de vanligaste frågorna som ställs i valstugan är vilka frågor som vi tycker är viktigast.

Vänsterpartiet går till parlamentsval på framförallt tre frågor. Vi vill förbättra jämställdheten och värna om kvinnors rättigheter. Vi vill ta strid för rätt till schyssta arbetsvillkor och möjlighet att teckna kollektivavtal och vi vill arbeta för att återuppbygga och slå vakt om välfärden. Vi vill givetvis också arbeta med en fortsatt kamp mot rasism och främlingsfientlighet och med en klimatpolitik som är global.

Om du vill veta mer om Vänsterpartiets europapolitik är du välkommen att besöka oss i valstugan eller gå in på partiets EU-sida.

Nu på lördag den 24 maj, dagen innan valdagen, kör vi slutspurt i valrörelsen och vi har besök i valstugan av vår riksdagsledamot Siv Holma. Siv har suttit 17 år i Riksdagen och är nu ledamot i Trafikutskottet. Tidigare har Siv varit ordförande i Kulturutskottet.Siv Holma

Nu på lördag den 24 maj, dagen innan valdagen, kör vi slutspurt i valrörelsen och vi har besök i valstugan av vår riksdagsledamot Siv Holma. Siv har suttit 17 år i Riksdagen och är nu ledamot i Trafikutskottet. Tidigare har Siv varit ordförande i Kulturutskottet.

Kopiera länk